Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні заарештували ще одне судно РФ

Судно-земснаряд здійснювало незаконний видобуток піску у територіальних водах України

В Україні арештували судно-земснаряд з портом приписки м. Туапсе, РФ, що належить кампанії Trans Services Maritime. Про це у Facebook повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Як повідомив Луценко, прокуратурою А Р Крим здійснюється процесуальне керівництво за фактом здійснення незаконного видобутку піску в районі Каркінітської затоки Чорного моря (заповідник «Лебедині острови») на тимчасово окупованих територіях.

«Встановлено, що незаконний видобуток веде судно-земснаряд з портом приписки м. Туапсе, РФ, що належить кампанії Trans Services Maritime. В традиціях РФ крадений пісок використовують для незаконного будівництва Окупантського мосту в районі Керчі.

Водночас, кампанія-розкрадач без жодних проблем сумління веде свій бізнес, зокрема — іншими суднами, що регулярно заходять на територію України", — написав Луценко.

Генпрокурор додав, що для відшкодування збитків у зазначеному кримінальному провадженні, 10 квітня ухвалою слідчого судді задоволено клопотання прокуратури А Р Крим щодо арешту судна підозрюваної кампанії країни-агресора.

Нагадаємо, 25 березня у частині українських вод Азовського моря корабель морської охорони Держприкордонслужби затримав рибальське судно «Норд» під прапором РФ.

Схожі новини