Передплата 2024 «Добра кухня»

Найближчим часом Україна запровадить санкції щодо російських олігархів, — Порошенко

  • 10.04.2018, 14:40
  • 770

Президент Петро Порошенко доручив підготувати рішення Ради національної безпеки і оборони щодо запровадження санкцій проти російських олігархів.

Про це Глава держави повідомив під час спільного брифінгу з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель за підсумками двосторонніх переговорів в рамках його офіційного візиту до ФРН, повідомляє прес-служба глави держави.

«Декілька днів тому я дав доручення Службі безпеки України, Кабінету міністрів і Раді національної безпеки і оборони, Секретарю Ради підготувати відповідний проект рішення, який найближчими днями буде винесений на засідання РНБО. І санкції будуть введені», — повідомив Президент, відповідаючи на запитання чи буде Україна запроваджувати проти російських олігархів санкції, так само як це зробили США, і чи буде російський олігарх Олег Дерпаска у такому санкційному списку.

«Вони будуть максимально гармонізовані з рішенням Уряду США», — підкреслив Глава держави, додавши, що ці санкції стосуватимуться і пана Дерипаски, і інших олігархів, які на сьогоднішній є ключовими учасниками російських процесів, в тому числі і щодо активної роботи в Криму, щодо постачання зброї збройним силам РФ.

«Звичайно реакція України буде дуже швидкою і рішучою», — підкреслив Петро Порошенко.

Схожі новини