Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Бойовики відправляють на підконтрольні Україні населені пункти безпілотники начинені вибухівкою

  • 07.04.2018, 14:55
  • 697

Бойовики спрямували з непідконтрольної території України в напрямку н.п. Верхньоторецьке безпілотник, який було начинено вибухівкою та містив заряд не менше 1 кілограма пластичної речовини.

Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО. Залишки саморобного безпілотника було виявлено неподалік позицій сил АТО 6 квітня.

Як йдеться у повідомленні, БПЛА було зібрано на основі поліпропіленової труби, де містилася капсула із бойовою речовиною та електродетонатором, що приводився у дію внаслідок зіткнення безпілотника з об’єктом.

За попередніми оцінками, апарат був запрограмований на ураження цілі за раніше введеними координатами та виконував політ в автоматичному режимі.

«Відповідно до даних оцінки місцевості та положення літального апарату встановлено, що БПЛА рухався у напрямку н.п.Верхньоторецьке, але впав у полі. Заряд пластичної вибухової речовини, який становив не менше одного кілограма, не здетонував», — зазначили у штабі.

Рештки БПЛА готують до передачі працівникам Нацполіції для проведення розслідування, зазвичай у таких випадках відкривається справа за ст. 258 «Терористичний акт, зазначили у штабі.

Зараз літальний апарат готують до передачі працівникам Національної поліції для проведення розслідування. Як правило у подібних випадках відкривається кримінальна справа за статтею Кримінального кодексу 258 «Терористичний акт».
У штабі АТО наголошують, що факт застосування противником БЛА-камікадзе є цинічною спробою вчинення на підконтрольній уряду України території терористичного акту проти мирного населення із непередбачуваними наслідками за ступенем важкості.

Це свідома спроба ватажків російсько-окупаційних військ розхитати й дестабілізувати ситуацію у прифронтовому Верхньоторецькому у період проведення Великодніх свят, звинувативши у теракті Збройні Сили України.
Штаб АТО вкотре наголошує: сили АТО продовжують неухильно дотримуватися заходів з підтримання всеосяжного, сталого і необмеженого припиненню вогню по всій лінії розмежування сторін.

Схожі новини