Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Єдиний друг: в Одесі чоловік помер після того, як побачив отруєним свого собаку

  • 07.04.2018, 09:00
  • 770

В Одесі чоловік помер після того, як побачив, що його улюбленого пса отруїли невідомі.

Для самотнього одесита тварина була найближчою в світі істотою. Коли біг із собакою на руках до ветеринарки, відчув себе погано, повідомляє ТСН.

«Швидка» забрала його в лікарню вже в стані коми, за добу чоловік помер. Натомість, собаку вдалося врятувати. Анатолій Осиній працював на базарі, а поряд у вагончику і мешкав. Його постійно бачили з псом Шариком, який допомагав охороняти територію. І головне — був єдиним другом самотнього 59-річного чоловіка. Того дня пса хтось отруїв. Шарик приповз до господаря.

«Він до нього підбіг і йому самому погано стало, тому що він підійшов сюди і сів, викликали швидку, його забрали. Для нас це шоком стало. Ця собачка взагалі нікого не чіпав. Я не знаю кому він заважав», — каже охоронець базару.

Чоловіка одразу доправили до реанімації, згадує медсестра. Діагноз — інсульт з крововиливом. Добу Анатолія намагалися врятувати, але марно.

«Стрес, піднявся тиск у людини і це викликало розрив судин і крововилив в головний мозок. Емоційно він дуже сильно на це відреагував, коли побачив цю картину — б'ється собаку в конвульсіях і судомах», — розповідає медсестра реанімації Одеської обласної лікарні Ольга Хіменко.

Знесиленого пса з нашийником помітили перехожі. Шарика ледве не збила машина, бо тварина в конвульсіях кидалася з боку в бік.

«Машина просто почала на нього їхати і йому знову стало погано, я зупинила машину і підібрала його. Вийшла моя подруга і ми на руках потягли його в клініку», — згадує одеситка Олександра Тітарчук.

Ветеринари одразу поставили тварині крапельницю, бо її стан був критичним. За кілька днів Шарику покращало і волонтери, які збирали ліки на його порятунок, вивели пса на прогулянку.

Повертати Шарика на базар волонтери не збираються. Кажуть, коли той зрозуміє, що втратив господаря — це стане для нього ще одним стресом. За кілька днів його відвезуть до одеської родини, яка вже погодилася стати собаці новими господарями. А ще зоозахисники звернулися до поліції, аби вона знайшла догхантерів, бо вважають, що в смерті чоловіка винні саме вони.

Схожі новини