Передплата 2024 ВЗ

Бойовики «ДНР» погрожували автоматами спостерігачам ОБСЄ

  • 06.04.2018, 13:30
  • 591

Поблизу непідконтрольного Україні Кремінця на Донеччині, 5 квітня озброєні бойовики так званої «ДНР» погрожували спостерігачам СММ ОБСЄ автоматом Калашникова і не дали запустити безпілотник для спостереження.

Про це йдетьсяу звіті місії, передає канал «112 Україна».

Інцидент стався близько 12:14. Патруль місії у складі шістьох співробітників на двох броньованих автомобілях перебував на автошляху H15 за 2 км на схід від блокпоста збройних формувань бойовиків.

Спостерігачі готувалися до запланованого запуску безпілотника середнього радіуса дії. Перед тим як вони завершили підготовку, синій автомобіль «Лада» (з табличкою АА237 та маркуванням «поліція» російською мовою), який рухався із заходу на схід, розвернувся вбік спостерігачів.

З автомобіля вийшло троє чоловіків: один — у камуфляжі, а двоє інших — у формі поліцейського типу. У кожного з них на плечі був автомат (типу АК). Вони підійшли до патруля СММ. Чоловік у камуфляжному одязі відрекомендувався «командиром спецпідрозділу». Він заявив, що це «зона заборони польотів» і що їм не повідомляли про застосування місією безпілотника.

Згодом до патруля СММ під’їхав ще один автомобіль з двома озброєними чоловіками у камуфляжі. Один із них, котрий керував автомобілем, був озброєний автоматом (типу АК). Двоє чоловіків вийшли з автомобіля і в агресивній формі звернулися до членів патруля місії.

Співробітники СММ почули, як один із них сказав іншому російською мовою: «Готовься!». Після цього останній дослав патрон у патронник і, тримаючи палець на спусковому гачку, спрямував дуло автомата в землю.

Команда СММ зібрала обладнання і залишила цей район о 13:03. Про цей інцидент СММ поінформувала збройні формування в Донецьку.

Нагадаємо, 23 березня СММ ОБСЄ відновила моніторинг ситуації у районі проведення АТО за допомогою безпілотних літальних апаратів.

Відзначимо, що погрози зброєю з боку бойовиків відбуваються доволі часто. СММ неодноразово заявляла про перешкоджання своїй роботі у районі конфлікту на сході України. 5 березня озброєний автоматом бойовик «ДНР» нецензурно облаяв спостерігачів ОБСЄ і пригрозив розстрілом.