Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пожежна інспекція в Україні: у Львові рятувальники вимагатимуть закрити кіноцентр

  • 04.04.2018, 19:59
  • 683

Через низку знайдених порушень у Кіноцентрі імені Довженка у Львові інспектори ДСНС будуть вимагати закрити цей заклад до усунення низки знайдених порушень.

Про це пише Zahid.net з посиланням на висновок Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники завітали до закладу без попереджень і помітили кілька порушень: один із вогнегасників не проходив технічного обслуговування у відповідності до норм, також підлога у одному із кінозалів була необроблена вогнетривким розчином, на сходових майданчиках траплялись сторонні предмети, які би заважали евакуації в разі потреби.

Керівник культурно-освітнього центру Марта Іванишин пообіцяла виправити знайдені порушення. За її словами, заклад не отримував фінансування протягом тривалого періоду, і лише в 2018 році до бюджету надійшло понад 1 млн гривень.

Нагадаємо, за дорученням Уряду з 2 квітня в Україні ДСНС розпочала перевірку кінотеатрів, шкіл, торгівельних центрів та інших місць масового скупчення людей щодо дотримання техніки безпеки.

Керівник ДСНС Микола Чечоткін пообіцяв застосовувати силові методи із залученням поліції, якщо інспекторам створюватимуть перешкоди.

Схожі новини