Передплата 2024 «Добра кухня»

У російських гандболісток відібрали медалі чемпіонату Європи

  • 04.04.2018, 14:31
  • 526

Молодіжна жіноча збірна Росії з гандболу (U-19) позбавлена срібних медалей чемпіонату Європи-2017, який проходив у Словенії.

Як повідомляє «Р-Спорт», рішення відібрати у росіянок медалі Європейська гандбольна федерація (EHF) прийняла в зв'язку з трьома позитивними допінг-пробами на мельдоній, які були взяті під час турніру у Антоніни Скоробогатченко, Марії Дувакіної і Марії Дудіної.

Результати всіх матчів російських гандболісток на ЧЄ-2017 анульовані, а срібні нагороди перейдуть збірної Данії. Крім того, молодіжна збірна Росії умовно усунена від участі в чемпіонатах Європи на два роки з випробувальним терміном на два роки, а Федерація гандболу Росії (ФГР) оштрафована на 20 тисяч євро.

Відзначається, що ФГР не подаватиме апеляцію на це рішення.

«Рішення EHF нас як федерацію повністю влаштовує. Ми в будь-якому випадку зберегли участь цієї вікової категорії в міжнародних змаганнях. Команда може грати, це найважливіше, але з випробувальним терміном на два роки. Оскаржити рішення EHF ми не будемо. До нас застосовано лояльну міру», — сказав гендиректор ФГР Лев Воронін.

Схожі новини