Передплата 2024 «Добре здоров’я»

МОН оприлюднило кількість бюджетних місць у вишах України

  • 04.04.2018, 09:37
  • 610

Міністерство освіти і науки України оприлюднило максимальні обсяги державного замовлення на прийом до закладів вищої освіти у 2018 році.

Про це передає УНН з посиланням на повідомлення відомства.

Вступники можуть переглянути інформацію, скільки місць для прийому за держзамовленням зможе виділити кожен виш, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки, на 2018 рік. Відповідний документ розміщено на сайті МОН у розділі «Вступна кампанія 2018».

Загалом у документі зібрано інформацію про програми бакалаврату та магістратури зі 161 вишів з усіх регіонів України.

Це, зокрема, ліцензійний обсяг — скільки загалом вступників на спеціальність чи спеціалізацію може прийняти заклад; максимальний обсяг прийому абітурієнтів на місця держзамовлення та кваліфікаційний мінімум — скільки щонайменше «бюджетників» має бути на спеціальності, щоб заклад здійснив їх набір.

«Пороги» максимуму і мінімуму бюджетних місць на кожну спеціальність встановлюються вишами, оскільки в Україні вступ на бакалаврат та деякі спеціальності магістратури здійснюється за широким конкурсом.

У документі також зазначено, скільки максимально вступників зможе прийняти виш за квотою 1 — на основі вступних іспитів, та квотою 2 — для вступників за спрощеною процедурою з окупованих територій. Усі цифри подані в розрізах денної та заочної форми навчання.

Схожі новини