Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Росії продовжили арешт українському солдату за участь у Євромайдані

  • 04.04.2018, 08:57
  • 547

Пропаганда в дії: суд розглядає провину охоронця Яроша за участь в Правому секторі та ін.

У російському Брянську Радянський райсуд продовжив термін утримання під вартою українському солдату Олександру Шумкову до 5 червня.

Про це повідомляють Грані.

На слуханнях слідчий брянського главку Слідчого комітету Р Ф Олександр Шпаков заявив, що українського солдата потрібно залишити під вартою, оскільки у справі необхідно допитати трьох свідків, які нібито можуть підтвердити його провину. Один з цих свідків знаходиться в Якутії, інший — у Володимирській області.

Відзначається, що в Якутії міститься український режисер Олег Сенцов, а у Володимирській області — ще один незаконно утримуваний у РФ українець Микола Карпюк.

Сам Шумков і його адвокат хотіли звільнення під заставу.

Шумкову закидають участь у Революції гідності (у справі події Євромайдану названі «поваленням конституційного ладу України») і АТО на сході України.


Шумков був активним учасником Євромайдану, служив за контрактом в Збройних силах України. Був охоронцем Дмитра Яроша. У РФ його також звинувачують в участі в Правом секторі.

Сам Шумков стверджує, що його викрали, а російський кордон він перетнув проти своєї волі непритомним за допомогою співробітників ФСБ.

Шумков не повернувся після служби додому 17 серпня 2017 року. 26 серпня його мама, Лариса Шумкова, отримала з брянського главку СКР лист про те, що її син затриманий в Росії.

Схожі новини