Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Легалізація грального бізнесу принесе бюджету 5 млрд грн щорічно», — Мінфін

  • 01.04.2018, 16:59
  • 465

Міністр додав зазначив, що зараз в Україні йде активна протидія будь-яким спробам впорядкувати ринок грального бізнесу.

Лобістські групи блокують спроби Міністерства фінансів запустити законодавче регулювання лотерейного ринку. Про це заявив глава Мінфіну Олександр Данилюк.

За словами мінстра, державний бюджет продовжує втрачати, за останніми оцінками експертів, до 5 мільярдів гривен щорічно.

Однак в Україні відчутна сильна протидія будь-яким спробам держави впорядкувати ринок грального бізнесу. Тим не менш, Мінфін продовжує наполягати на необхідності прийняття комплексного закону.

«Відповідний законопроект вже два роки у Верховній Раді, але досі не розглянуто. Лобістські групи не дають розглянути в парламенті комплексний урядовий законопроект. Тому що комусь вигідно заробляти мільярди і майже нічого з цього не платити в бюджет. Ігрові контори на кожному кроці — їх більше, ніж аптек», — зауважив Данилюк.

Такж міністр зазначив, що Мінфін вимагатиме врегулювання цієї діяльності, адже азартні ігри мають негативний соціальний ефект і це одна з причин чому так важливо цей ринок впорядкувати і зробити цивілізованим. Тож відомство продовжить боротися за легалізацію та законодавче регулювання грального бізнесу всіма доступними способами.

Схожі новини