Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Холодницький готовий звільнитися й вимагає публічного розслідування щодо нього

  • 30.03.2018, 17:25
  • 885

Керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що буде наполягати на публічному розгляді Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів розгляду скарги щодо нього і пообіцяв прокоментувати «кожне слово».

Про це він сказав на брифінгу у п'ятницю, передає Українська правда.

За його словами, він дізнався про скаргу генпрокурора Юрія Луценка до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокуроріз з соцмережі Facebook.

«Керівники двох відомств синхоронно направили скаргу про звільнення мене з посади. Я її ще не бачив і коментувати її суть поки не може, — сказав Холодницький.

«Я буду наполягати на публічному розгляді цієї скарги і обіцяю відповісти кожне слово», — сказав керівник САП.

Він зазначив, що йому дивне бачення директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника з приводу того, що відбувається у САП.

Холодницький зазначив, що ще не дочитав інтервю Ситтника «Дзеркалу тижня», але «здивований з тих заяв», які озвучив директор НАБУ.

Головний антикорупційний прокурор продемонстрував заяву на звільнення і наголосив, що не тримається за посаду.

«У мене у сейфі є заява, яка була написана 2 грудня 2015 року, у перший день роботи. На ній немає підпису Генпрокурора та нема дати. Це є своєрідний стимул не триматися за крісло», — сказав Холодницький.

Він додав, що буде вимагати законних і справедливих результатів розслідування.

За його словами, всі звинувачення проти нього необґрунтовані, оскільки все що робив, це вимагав достатньої доказової бази від колег у тих справах, якими вони займалися.

«Проте у багатьох випадках, ховаючись за гучними іменами та затриманнями, колеги не думали про доказову базу «, — заявив Холодницький.

Керівник САП зазначив, що саме через слабкі докази розслідування тривало місяцями і завершувалось нічим.

Холодницький розповів, що 3 квітня його викликали на допит. І додав, що не збирається тікати.

Також він додав, що його захисники ще розберуться щодо законності прослушки у його кабінеті.

Нагадаємо, як писав ВЗ, очільник Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник розповів про кримінальні провадження, негативні процеси навколо яких стали підставою для початку розслідування стосовно керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Схожі новини