Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У НАБУ розповіли про причини, що стали підставою розслідування щодо Холодницького

  • 30.03.2018, 16:40
  • 708

Глава Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник розповів про кримінальні провадження, негативні процеси навколо яких стали підставою для початку розслідування стосовно керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Про це він повідомив в інтерв'ю ZN.UA.

«Вибрана ним лінія поведінки тривалий час негативно позначалася на ефективності наших розслідувань і подальшій судовій перспективі низки справ. Нам періодично надходила інформація про деякі дивні й непояснимі дії керівника САП та окремих прокурорів. Чим активніше ми розслідували, тим більше надходило тривожних сигналів. Детективи припускали, що розслідування гальмувалися свідомо. Але в НАБУ не було доказів і не було фактичної можливості зібрати їх законно без належного прокурорського нагляду. А вдаватися до незаконних методів чи кидатися голослівними обвинуваченнями ми собі дозволити не могли. Не так давно ми отримали щодо однієї зі справ абсолютно конкретну інформацію, яка підтвердила наші найгірші підозри…», — заявив Ситник.

За його словами, мова йде про справу щодо розкрадання коштів чиновниками мерії Одеси. Крім того, керівника САП підозрюють підбурюванні свідка та тиску і в інших справах. Зокрема, у справі за заявою в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за фактом пропозиції їй неправомірної вигоди; справі, що стосується фірми Золотий мандарин, яку пов'язують з народним депутатом Логвинським; розслідуваннях, пов'язаних з е-деклараціями вищих посадових осіб; розслідуваннях, пов'язаних з бізнес-інтересами власника одного великого агрохолдингу.

«Складно уявити, що б ми могли почути, якби записи велися не чотири тижні, а чотири місяці…», — заявив Ситник.

Нагадаємо, як писав В З Генеральний прокурор Юрій Луценконаправив до дисциплінарної комісії прокурорів скаргу з проханням звільнити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

20 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура підтвердила, що в робочому кабінеті керівника САП Назара Холодницького знайшли приховану техніку для прослуховування.

Після цього стало відомо, що прослуховування вели Національне антикорупційне бюро України і Генеральна прокуратура.

Схожі новини