Передплата 2024 ВЗ

У Львові затримали «закладчика» наркотичних речовин

Йому загрожує кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків, зберігання та можливе їх розповсюдження

27 березня близько четвертої години ранку на вулиці Жовківській патрульні помітили підозрілого чоловіка. Той запевнив патрульних, що не має заборонених предметів і речовин. Показав телефон, який вийняв з однієї з кишень. А ось що має в іншій кишені — відмовився показувати. Та патрульні не відступали. Тоді чоловік дістав з кишені згорток, сказав, що це жувальні гумки, і раптом… почав утікати.

Вже за декілька метрів патрульні наздогнали втікача. У 22-річного хлопця знайшли 33 (!) пакунки з різними речовинами, які були перев’язані ізострічкою чорного, синього та червоного кольорів. Чоловік зізнався, що на сайті продажу наркотичних речовин знайшов роботу розповсюджувача. За його словами, він здійснював так звані закладки наркотичних речовин по Львову. На одній із вулиць міста заховав 20 таких згортків.

Нещодавно патрульні разом з активістами замальовували на стінах будинків, магазинів та парканах приховану інтернет-рекламу наркотичних речовин. Уся інформація, яка подається на стінах, — зашифрована. Людина пише повідомлення, замовляє наркотики. Гроші переказує на мобільний або банківський рахунок… Продавці можуть залишити «товар» у під’їзді, біля смітників, у парку біля дерева тощо. Самі ж збувачі залишаються інкогніто.

«Закладчик» показав патрульним місце, де лежало одинадцять пакетиків з речовиною зеленого кольору (швидше за все, рослинного походження). А також шістнадцять пакетиків з порошкоподібною кристалічною речовиною блакитного кольору, шість пакетиків з порошкоподібною кристалічною речовиною рожевого кольору. Хлопець сказав, що це амфетамін та канабіс…

На місце події виїхали слідчі та експерти Шевченківського відділу поліції. Речовини вилучили на експертизу. Затриманого чоловіка раніше притягували до адміністративної відповідальності за «хуліганку». Цього разу йому загрожує кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків, зберігання та можливе їх розповсюдження.

Схожі новини