Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У прокуратурі повідомили деталі щодо виявленої військової техніки на Житомирщині

  • 27.03.2018, 19:39
  • 584

За словами прокурора, виявлено 196 одиниць техніки, усі вони є демілітаризованими, але на деяких машинах знищені номери вузлів та агрегатів.

Військовий прокурор Геннадій Рябенко повідомив, що частину військової техніки, яку правоохоронці знайшли в Житомирській області, було продано легально через Управління обліку надлишкового майна Збройних сил України.

Про це у вівторок, 27 березня, пише Еспресо.

Водночас, за словами прокурора, досудове розслідування триває за ознаками правопорушення ч. 3 ст. 191 (за фактом розтрати державного майна на користь цивільних осіб-представників комерційних структур) ККУ.

«Отримана інформація щодо 17 одиниць транспортної техніки. Встановлено, що ця техніка, відповідно до договорів, починаючи з квітня 2013 року по червень 2016 року реалізовувалася як надлишкове майно через Центр обліку надлишкового майна при використанні держпідприємств, які мають відповідні дозволи на реалізацію цієї техніки. Приблизно 30% техніки — 72 одиниці — реалізовувалися через Управління обліку надлишкового майна ЗСУ через корпорацію „Укрінмаш“ комерційним структурам. Тривають слідчі дії з метою отримання оригіналів документів, які підтвердять походження цих одиниць», — сказав Рябенко.

Він також додав, що було виявлено 196 одиниць техніки, усі вони є демілітаризованими, але на деяких машинах знищені номери вузлів та агрегатів.

«Всього виявлено 196 одиниць цієї техніки, з якої 93 є транспортною технікою, 98 -причепи, КУНГи, цистерни, 4 БТР і 1 БРДМ. Уся ця техніка демілітаризована, жодного озброєння чи даних, щоб назвати цю техніку військовою наразі немає. Вилучено також окремі документи — договори купівлі-продажу, довіреності, з яких вбачається, що придбання цієї техніки громадянином тривало щонайменше 6−8 років. На території, де проводився обшук, виявили іншу транспортну техніку, яка може бути подвійного походження — як Збройних сил так і ні — перепродана іншими комерційними структурами, яка має знищені номери вузлів, агрегатів і шасі, тому ми не можемо наразі встановити походження, проте шляхом відповідних експертиз будемо досліджувати це питання», — зазначив прокурор.

Схожі новини