Передплата 2024 ВЗ

Міноборони прагне засекретити витрати на харчування ЗСУ, — експерт

  • 25.03.2018, 19:28
  • 606

У Міноборони такий крок пояснюють тим, що з цифри витрат держбюджету на харчування противник може легко визначити кількість її особового складу.

З джерел, що заслуговують довіри, стало відомо, що Міністерство оборони «щільно працює» з Міністерством економічного розвитку і торгівлі на предмет включення витрат на харчування ВСУ в Державне оборонне замовлення. З втаємниченням цих витрат.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Сергій Смирнов, офіцер запасу ЗСУ. За його словами, Міноборони такий крок пояснює майже логічно, оскільки з цифри витрат держбюджету на харчування армії противник може легко визначити кількість її особового складу.

«Чому все ж це „майже логіка“? Хоча б тому, що шпигуни кількість наших бійців можуть легко дізнатися, відкривши „Білу книгу“ — щорічне видання Міноборони і Генштабу, що випускається з 2005 р. Чому нам ніяк не позбутися підозр, що, бажаючи сховати від громадського контролю мільярдний бюджет, ініціатори цього кроку переслідують дещо інші цілі, ніж захист від ворожої розвідки», — зазначає експерт.

Схожі новини