Передплата 2024 ВЗ

Геращенко пояснила, чому Україна не висилає дипломатів Росії після отруєння Скрипаля

  • 25.03.2018, 16:40
  • 765

Україна не висилає з країни російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля у Великобританії через українських політв’язнів у тюрмах Росії.

Про це у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної ради України, нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Ірина Геращенко.

Зокрема, Геращенко зазначила, що в Україні давно немає російського посла, і дипломатичні відносини зведені до критичного мінімуму.

«Висилка російських консулів викличе висилку українських консулів, і наші політв'язні в РФ залишаться один на один з мордором, без шансу хоча б раз на кілька місяців побачити українського представника, відчути мінімальну підтримку», — пояснила Геращенко.

Нагадаємо, 5 березня, у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль потрапив до лікарні після серйозного отруєння невідомою речовиною. Видання The Telegraph дізналося, що Скрипаль раніше звертався до поліції із заявою про те, що побоюється за своє життя. Дружина колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка сказала виданню, що ситуація зі Скрипалем «дуже схожа на те, що сталося з її чоловіком». Як відомо, він помер 2006 року в результаті отруєння полонієм.

Сергій Скрипаль до 1999 року служив у Головному розвідувальному управлінні РФ, після чого вийшов на пенсію у званні полковника. 2004-го його затримали за підозрою в шпигунстві на користь Великої Британії і через два роки засудили до 13 років позбавлення волі. Скрипаль був визнаний винним у тому,

Схожі новини