Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Міноборони встановили відповідальних за пожежу на полігоні «Широкий лан»

  • 24.03.2018, 20:33
  • 717

Рішенням міністра оборони притягнуто до відповідальності низку посадових осіб.

Речник Міністрества оборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк під час брифінгу у суботу, 24 березня, заявив, що унаслідок пожежі на 235 загальновійськовому полігоні в Миколаївській області («Широкий лан») низку посадових осіб було притягнуто до відповідальності, повідомляє Тиждень.ua.

За його словами, дане рішення прийняв міністр оборони Степан Полторак за підсумками розслідування.

«За підсумками призначеного та проведеного розслідування щодо ситуації, яка склалася у міжвидовому центрі підготовки військових частин та підрозділів на полігоні „Широкий лан“, рішенням міністра оборони України притягнуто до відповідальності низку посадових осіб», — сказав він.

Нагадаємо, 13 березня на 235 загальновійськовому полігоні в Миколаївській області в результаті порушення правил безпеки сталася пожежа. Близько четвертої години ночі особовий склад добового наряду наметового містечка помітив загорання намету. Військовослужбовці негайно вжили заходів щодо евакуації особового складу та гасіння пожежі. А на місце події виїхав Командувач Сухопутних військ З С України.

Згодом стало відомо, що унаслідок пожежі на полігоні «Широкий лан» загинув український військовий Ігор Хаванець.

Раніше стало відомо, що на полігоні «Широкий Лан» знову виник скандал через недотримання належних умов проживання для бійців. Військовослужбовці почали поширювати в соціальних мережах відповідні фото з полігону зі скаргами.

Згодом заступник командира 92 ОМБр підполковник Максим Марченко заявив, що керівництво полігону «Широкий Лан» наразі активно застосовує всі сили, для того щоб поліпшити умови проживання для військовослужбовців.

Згодом повідомлялося про те, що військова прокуратура Миколаївського гарнізону відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) щодо неналежних умов на полігоні «Широкий Лан».

Схожі новини