Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Земля для зрадника: на Черкащині секретар сільради посприяла у виділенні двох гектарів землі бойовику «ДНР»

  • 23.03.2018, 08:40
  • 640

Вирішується питання про обрання секретарю сільської ради запобіжного заходу.

Бойовик «ДНР» отримав у Черкаській області два гектари землі. Прокуратура області повідомила про підозру секретарю сільської ради, яка посприяла незаконному виділенню земельної ділянки учаснику терористичної організації.

Про це повідомили у прокуратурі Черкаській області.

У прес-службі відзначили, що прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання секретарем сільської ради службовим становищем та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 1. ч. 3, ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

«Встановлено, що секретар однієї із сільських рад Шполянського району Черкаської області в порушення вимог Закону „Про нотаріат“, за відсутності особи (доручителя) підготувала, посвідчила та зареєструвала в книзі нотаріальних дій довіреність на представлення перед компетентними органами інтересів місцевого жителя, який, перебуваючи на території окупованого м. Донецьк, бере участь і сприяє діяльності терористичної організації „Донецька Народна Республіка“, з метою отримання ним земельної ділянки у власність», — йдеться у повідомленні.

У подальшому, на підставі довіреності повірена особа учасника терористичної організації «ДНР» оформила у власність земельну ділянку площею два гектари вартістю 63 тис. грн.

За результатами досудового розслідування прокуратурою області секретарю ради повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 К К України.

На цей час, за інформацією прокуратури, вирішується питання про обрання стосовно підозрюваної запобіжного заходу.

Схожі новини