Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівська школярка — винахідниця візьме участь у Genius Olympiad у США

  • 22.03.2018, 18:25
  • 851

Софія Петришин — учениця 11 класу НВК «Школа-ліцей «Оріяна», яка розробила прилад, що перетворює цифровий текст на шрифт Брайля, братиме участь у Міжнародному конкурсі наукових та мистецьких проектів GENIUS Olympiad 2018, який відбудеться впродовж 11−16 червня у місті Освего, штат Нью-Йорк, США.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

З цим приладом Софія побувала спершу у Києві на конкурсі Intel ISEF Ukraine, здобула перше місце в секції «Комп'ютерні науки», а пізніше на обласному конкурсі МАН. Також пройшла на міжнародну конференцію науковців ICYS у Сербії. Проте довелось обирати між всеукраїнським конкурсом-захистом МАН, тому Софія відмовилась від участі у міжнародній конференції.

Олімпіада «Genius» — щорічна міжнародна університетська олімпіада, яка заснована Oswego State University of New York (SUNY) і традиційно проводиться у другій половині червня для випускників шкіл за сприянням The Terra Science and Education Foundation. Олімпіада складається з декількох етапів і виявляє не лише талановитих і успішних учнів, але і надає можливість молоді з різних країн поділитися своїм першим науковим досвідом.