Передплата 2024 ВЗ

Тривають пошуки «золотого потяга»

У Сполучений Штатах — «нова золота лихоманка» за участі ФБР

Історія, яку розповіла CNN, триває з часів громадянської війни у США (1862−1865 рр.).

Упродовж десятиліть мисливці за скарбами прочісували пагорби і ліси на північно-західному Пенсільванії. Зачаровано шукали «золотий потяг», про який йдеться у різних історичних переказах. Шлях цього потяга буцімто закінчився поблизу маленького містечка Дентс-Ран в червні 1863 року. Згідно з повідомленнями, у вагонах перевозили 52 злитки золота вагою 50 фунтів кожен. За нинішніми цінами — то 54 мільйони доларів.

Легенда відродилася минулого тижня, коли на місці зауважили офіцерів ФБР та державних службовців, які проводили там розкопки. Прес-секретар ФБР Керрі Адамовскі відмовляється відповідати на питання, що робили його колеги на місці, де, за переказами, мають бути скарби.

Скарбом, втраченим біля Дентс-Ран, багато років цікавиться організація Finders Keepers. Її керівник Денніс Парада каже, що у 1970-х він знайшов карту, на якій було помічене місце можливого скарбу. До 2004 року він обстежував цю місцевість з металошукачем, однак не досяг жодного результату. Натомість знайшов артефакти з громадянської війни, які передав державі.

«Щоразу, повертаючись на місце, ми знаходили більше доказів, які підтверджували наші передбачення. Серед знахідок — ножі, пастки для тварин, кришку для банки, кістки (людські і тварин), пляшка віскі та багато іншого «, — написав Парада. Він також твердить, що його потужні металошукачі зафіксували «великий металевий об'єкт» на глибині від 8 до 10 футів.

Проте місце, де може бути скарб, розташоване на державній землі і тому тут не можна без дозволу проводити розкопки і забирати артефакти. Департамент охорони природи та природних ресурсів опублікував на веб-сторінці Finders Keepers зауважененя, стверджує, що Параді заборонили подальші пошуки у цій місцині.

Схожі новини