Передплата 2024 ВЗ

Захищав державу? Маєш право на гідну пенсію!

З квітня цього року кожному військовому пенсіонеру «докинуть» по 1,5 тисячі гривень

«Підвищені пенсії військовослужбовцям і міліціонерам почнуть виплачувати з квітня. Тоді ж будуть здійснені доплати за січень-березень», — запевнив міністр соціальної політики Андрій Рева. З 1 березня набуло чинності рішення Кабміну, яким визначено порядок перерахунку пенсій, що призначені згідно із Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

При перерахунку пенсій таким пенсіонерам будуть враховуватися три фактори: оклад, звання і надбавка за вислугу років. Розмір підвищення у військовослужбовців і міліціонерів, переконує очільник відомства, буде ідентичним. На першому етапі силовики отримають надбавку до виплат у розмірі 1,5 тисячі гривень. Протягом наступних двох років сума грошового забезпечення зросте вдвічі. Зараз середньостатистичний військовий пенсіонер отримує 2600 гривень.

Невирішеним, за словами Реви, залишається лише питання надбавок до пенсій за службу в АТО та інших надбавок за особливі умови служби.

А тим часом…

Президент Петро Порошенко підписав закон, який гарантує грошову компенсацію військовослужбовцям за оренду житла. Раніше така компенсація була передбачена лише для офіцерів і курсантів. Новий закон передбачає відшкодування витрат на оренду житла і для військовослужбовців рядового, сержантського та старшинського складу військової служби за контрактом — у тих місцях розгортання, де відсутній житловий фонд. Також президент пообіцяв, що цього року для контрактників збудують майже двісті сучасних гуртожитків.

Схожі новини