Передплата 2024 ВЗ

Угорщина виступила проти бази ВСУ на Закарпатті

  • 20.03.2018, 12:58
  • 611

Угорщина вимагає від України відмовитися від планів відновлення в Берегово на Закарпатті військової частини Збройних сил України.

Про це міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив в Брюсселі 19 березня, повідомляє прес-служба МЗС Угорщини.

За його словами, Україна має намір передислокувати «батальйон від близько 800 до 1000 військових зі сходу» в Берегово, де проживає найбільша в Україні спільнота угорців.

При цьому він стверджує, що в Міноборони України таке рішення пояснили загрозою територіальній цілісності України.

«Це означає, що Київ розглядає угорську національну меншину як фактор загрози, це обурює, і Угорщина відкидає це найрішучішим чином», — цитує МЗС Угорщини Сийярто.

Нагадаємо, що 9 лютого на засіданні Берегівської міськради обговорили розміщення на території колишньої військової частини окремого батальйону 128-ї Закарпатської гірсько-піхотної бригади.

На даний момент батальйон базується в Мукачеві, Ужгороді та Виноградові.

У Берегово до 2003 року перебував 315-й гвардійський механізований ордена Богдана Хмельницького полк. Потім військову частину розформували, інфраструктуру передали міськраді, а частина землі продали приватним особам. Більшість споруд частини знаходяться в аварійному стані, пише видання.

Схожі новини