Передплата 2024 «Добрий господар»

У Прикарпатті люди рятують лелек від морозів

  • 20.03.2018, 11:59
  • 1 444

В Україну повернулись лелеки, а тут холодно й морозно. Мешканці Прикарпаття намагаються вратувати птахів.

Про це пише місцеве видання «Курс».

По всьому регіону місцеві намагаються допомогти лелекам, які замерзають і не можуть роздобути харч під сніговим покровом. Люди обмінюються в соцмережах інформацією та організовуються для порятунку птахів. У Городенці, поблизу якої осіла ціла колонія на сотня бузьків, птахам допомагають вчитель біології Микола Болотенюк з учнями та небайдужі містяни.

Калушан закликають підгодувати птахів, які тримаються неподалік автозаправки на вул. Козоріса. Майже півсотні лелек потребують допомоги в селі Пукасівці Галицького району. Птахів помітили в Крилосі, Блюдниках і на Замковій горі в самому Галичі.

Коломияни збирають для птахів харч і просять випадково їх не відлякати.

«Якщо раптом у вашому місті, селищі чи селі є вже лелеки і вони зараз потерпають від холоду та снігу, просимо за можливості сховати їх в якесь (навіть не опалювальне) приміщення, дати їсти риб’ячі голови чи шматочки м’яса краще прісноводних риб, чи дрібних карасиків, або субпродукти птахівництва (курячі голови, шийки, серця чи печінку), чи ще (якщо не шкода) шматочки курячого або нежирного м’яса яловичини, а також поставити ємкість з водою. На жаль, лелеки не завжди такі мудрі, як ми думаємо, і бажання прилетіти швидше додому і зайняти своє гніздо призводить до того, що вони потрапляють у такі несприятливі обставини, як сьогодні та наступні кілька днів! Також не забуваймо підгодовувати у ці дні ще й дрібних горобиних птахів: синиць, зеленяків, зябликів, дроздів тощо! Давайте допоможемо разом птахам пережити ці екстремальні для них дні!» — закликає Львівський клуб орнітологів.

Схожі новини