Передплата 2024 ВЗ

Гонтарева розповіла, хто з олігархів скільки винен Нацбанку

  • 15.03.2018, 16:58
  • 787

Національному банку України банки-банкрути заборгували рефінансування на понад 45,2 млрд грн.

Про це голова Національного банку Валерія Гонтарева сказала під час звіту щодо своєї діяльності на посаді очільника НБУ у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«45,2 млрд гривень не погашених кредитів (заборгували банки — банкрути — ред.) Національному банку за останні 3 роки. Безумовний лідер — Олег Бахматюк, за кредитами своїх двох банків „Фінансова ініціатива“ та „ВіЕйБі банк“ — заборговано 10,2 млрд грн. „Банк Надра“ Дмитра Фірташа винен НБУ за його кредитами 9,8 млрд грн. Микола Лагун винен за виданими кредитами „Дельта банку“ — 8 млрд грн. Констянтин Жеваго та його банк „Фінанси та кредит“ винен НБУ 6,3 млрд грн. Леонід Клімов, який досі є народним депутатом і входить до Комітету з фінансової політики та банківської діяльності, винен 3,4 млрд, а також інші банки вині регулятору близько 7,5 млрд грн», — сказала Гонтарева.

Вона наголосила, що банкрутство банку не означає, що їх власники повністю вільні від боргів своїх банків.

«Гроші треба повертати, і крапка. Саме для цього НБУ скерував до правоохоронних органів 12 заяв про скоєння злочинів акціонерами таких банків», — наголосила Гонтарева.

Схожі новини