Передплата 2024 «Добрий господар»

Павло Розенко розповів подробиці про монетизацію пільг на проїзд

  • 15.03.2018, 15:56
  • 922

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко розповів подробиці про запроваджену урядом монетизацію пільг на транспорті для всіх категорій пільговиків.

Як написав посадовець у своєму Facebook, пільги будуть надаватися або в безготівковій (як зараз) або готівковій формі.

За словами Розенка, рішення про монетизацію буде ухвалювати тільки місцевий орган влади. «Зважаючи на те, що пільги на транспорт нині фінансуються з місцевих бюджетів Кабінет Міністрів надав право саме місцевим органам вирішувати питання безготівкова/монетизована форма пільг», — наголосив урядовець.

Він зауважив, що лише тоді, коли місцева рада ухвалить рішення про монетизацію, тоді набере чинності «Порядок надання пільг у готівковій формі…», який був затверджений урядом 14 березня.

Як повідомив віце-прем'єр-міністр, органам місцевого самоврядування надано право встановлювати будь-яку кількість поїздок для пільговиків, але не меншу ніж мінімальна соціальна норма. Тобто, якщо місцева рада ухвалить рішення про монетизацію пільг, вона повинна встановити і відповідні соціальні нормативи.

«Ніяких обмежень у „30 поїздок в місяць“ уряд вчора не затверджував. Це дезінформація. Уряд затвердив мінімальну соціальну норму. Це гарантія. Нижче якої місцевий орган влади не має право розраховувати монетизовану виплату пільговику! Права людини мають бути захищені від свавілля місцевих чиновників», — написав Розенко.

Схожі новини