Передплата 2024 «Добрий господар»

«Арена Львів» потрохи руйнується…

За відновлення збиткового об'єкта взялася Львівська облрада. Наразі на словах

На стадіоні «Арена Львів» відбулася чергова нарада за участі представників профільного міністерства, чиновників Львівської облради. Говорили про ідею щодо передачі стадіону у комунальну власність обласної ради.

Як повідомив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк, сьогодні стадіон накопичив мільйонні борги і вже потрохи руйнується.

«Стадіон новий, але на ньому вже помітні сліди руйнування та занепаду, — каже він. — Тому є велике питання до якості виконаних робіт. Для цього необхідний відповідний аудит. Сюди було вкладено дуже велику суму».

Нагадаємо, львівський євростадіон став третім найдорожчим стадіоном в історії України (після НСК «Олімпійський» та «Донбас Арени»), його кошторис становить 2 945 млрд. грн.

«Маємо одразу дві слабкі ланки у питанні майбутнього „Арени Львів“ — борги і не здана в експлуатацію друга черга будівництва, — каже заступник голови облради. — Неможливо ефективно використовувати стадіон. Відсутність постійного футбольного клубу також суттєво впливає в мінус. Тому треба негайно налагоджувати співпрацю у цьому напрямі. У Львівській обласній раді створять робочу групу, яка витягуватиме „Арену Львів“ із боргів, а також шукатиме механізм здачі в експлуатацію другої черги».

Телефоную по коментар до директора «Арени Львів» Євгена Болкуна. Підтвердив інформацію про «руйнування» споруди: у деяких місцях розходяться шви, у деяких — протікає… Усе це можна виправити, каже директор стадіону, але потрібні гроші.

«Досі тягнеться борг за будівництво стадіону — 717 мільйонів гривень, — наголосив пан Євген. — Поточні борги є, але вони не надто високі - 1,2 млн. грн. 50% доходів отримуємо від проведення на стадіоні неспортивних заходів, зокрема конференцій. Але цього мало. Наразі у нас грає футбольний клуб «Верес». Також «Арена Львів» є резервним стадіоном для «Зорі» та «Шахтаря».

Схожі новини