Передплата 2024 «Добрий господар»

«Киньте їх крокодилам»: президент Філіппін запропонував своїм військовим згодувати експертів ООН рептиліям

  • 13.03.2018, 15:07
  • 729

Президент Філіппін Родріго Дутерте закликав військових відмовитися від співпраці з експертами ООН і «кинути їх крокодилам».

Чергове некоректне висловлювання Дутерте прозвучало під час виступу в місті Замбоанга і стало продовженням словесної перепалки з представниками ООН, повідомляє nv.ua.

Таким чином запальний президент відповів верховному комісару ООН з прав людини Зейду Раад аль Хуссейна, який запропонував Дутерте пройти психіатричну експертизу (що також було реплікою у відповідь).

Окрім того, Дутерте допустив у своїй промові нецензурний коментар щодо комісара, закликавши своїх військових не співпрацювати з фахівцями ООН і не відповідати на їхні запитання щодо прав людини.

«Залиште це мені. Вони приїдуть сюди. У вас же тут є крокодили, які їдять людське м'ясо? Киньте цих с***** синів туди», — сказав Дутерте.

Президент Філіппін таким чином мотивує своїх силовиків ігнорувати зауваження ООН про порушення прав людини, які допускаються в ході насильницької боротьби з наркоторговцями. Згідно з офіційною статистикою, близько 4 тисяч філіппінців були вбиті поліцією в ході загальнонаціонального рейду проти наркоторгівців і їх клієнтів з моменту приходу Дутерте до влади в середині 2016 року. Тисячі інших людей були страчені на вулицях замаскованими кілерами.

Схожі новини