Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Учені назвали вид спорту, який уповільнює старіння

  • 12.03.2018, 11:10
  • 1 639

Група науковців з Лондона назвала вид спорту, який значно уповільнює процеси старіння.

Щоб старіти повільніше, слід займатися спортом, втім, не будь-яким, а їздити на велосипеді, повідомляє ТСН.

У цьому запевняє група британський вчених з Бірмінгемського університету і Королівського коледжу Лондона, на чолі з професором Стівеном Харріджом. Наукову роботу уже опублікували на сторінках топового медичного онлайн-ресурсу Medical Xpress.

У дослідженні взяли участь 125 велолюбителів віком від 55 до 79 років. Чоловікам дали завдання проїхати сто кілометрів за 6,5 годин, а жінкам подолати відстань в 60 кілометрів всього за 5 годин і 30 хвилин.

Після цього учасники експерименту пройшли лабораторні тести. Їхні результати порівняли з даними більше сотні людей віком від 20 до 80 років, які не займаються велоспортом.

Результати експерименту науковців вразили. Любителі велоспорту навіть у похилому віці не втратили силу і м'язову масу, також у них низький рівень жиру і холестерину. У чоловіків високий вміст тестостерону. Головним відкриттям виявилося те, що велоспорт підвищує активність загруднинної залози, яка відповідає за імунний захист організму. З віком, тимус зменшується, але, як виявилось, у велосипедистів він виробляє стільки клітин імунної системи, скільки й у молодих.

Схожі новини