Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Отруєння колишнього ГРУшника Скрипаля: до розслідування долучили близько 180 військових

  • 09.03.2018, 18:10
  • 726

Близько 180 військовослужбовців направлено в Солсбері для надання допомоги в розслідуванні справи про отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки.

Громадськість не повинна турбуватися через залучення військових, йдеться в заяві Скотленд-Ярда, повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що серед відкомандированих військових - службовці Королівської морської піхоти Великої Британії та інші військові спеціалісти, які отримали спеціальну підготовку за програмою хімзахисту.

Йдеться про експертів у галузі хімічної, біологічної і радіологічної зброї.

Поліція Лондона підтвердила, що звернулися по допомогу до військових, оскільки ті мають необхідні навички і знання. Перед військовими поставлено завдання видалити з місця події кілька транспортних засобів і предметів, у тому числі машини швидкої допомоги, які могли отримати хімічні забруднення.

Громадськість не повинна турбуватися через участь військових у розслідуванні справи про замах на колишнього офіцера ГРУ і його дочку, наголошується в заяві Скотланд-Ярда.

Міністр оборони Британії Гевін Вільямсон, у свою чергу, сказав: "Наші збройні сили готові допомогти поліції у розслідуванні в Солсбері, спираючись на свій досвід і інформацію, отриману від наших учених з військово-технічної лабораторії у Портон-Дауні".

Пізніше в Міністерстві оборони уточнили, що всього на допомогу поліції може бути направлено 180 військовослужбовців.

Як повідомлялося, 4 березня 66-річний Сергій Скрипаль і його 33-річна дочка Юлія були госпіталізовані в місті Солсбері у непритомному стані з симптомами сильного отруєння. Окрім них медична допомога була потрібна ще понад 20 особам.

Скотленд-Ярд офіційно оголосив, що вважає отруєння замахом на вбивство, вчиненим за допомогою нервово-паралітичної речовини.

6 березня глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Лондон відповість рішуче, якщо виявиться, що Росія причетна до отруєння Скрипаля.

Схожі новини