Передплата 2024 ВЗ

Безплатне сало для синичок

Його передали природолюбу базарні продавці із Золочева

Люті морози все більше “дають задню”. Перебути студінь птахам допомогли щирі люди - хоча на календарі вже весна, вони і далі підгодовують пернатих. А ті віддячують їм дзвінкими весняними акордами.

У минулих випусках “Живого куточка” ми писали, як опікується братами нашими меншими ветлікар Володимир Топишко із Залісся Золочівського району на Львівщині. І про те, якими концертами у подяку за це відповідають на його обійсті птахи. Цими зворушливими сторіями пройнялися багато земляків пана Володимира. І теж приєдналися до допомоги фауні.

- Якось ішов я у Золочеві по базару, - розповів нам пан Володимир. - Зустрів знайомого продавця, у якого купую м'ясо. Напевно, він прочитав у “Високому Замку”, як до мене на трапезу злітається всяке птаство - тому безплатно дав добрий шматок внутрішнього сала для його підгодівлі. Кілограмів три буде. То, каже, для твоїх сойок і синичок. Порозвішував я ті презенти на гілках довкола хати - пташки позліталися, їдять, щебечуть-тішаться, як не знати чим...

І багато міських жителів охоче відгукнулися на заклик натуралістів у зимову пору допомогти птахам кормом. Зробили для них годівниці у парках, скверах, у дворах і за своїми вікнами. Приємно, що дорослі залучали до цих акцій дітей - змалку привчають їх любити природу.

Схожі новини