Передплата 2024 ВЗ

У Генштабі розповіли скільки представниць прекрасної половини людства обіймають найвищі звання в українській армії

  • 08.03.2018, 10:57
  • 813

У Збройних силах України зараз 70 жінок обіймають посади полковників та одна жінка - капітана 1-го рангу.

Про це заявила на брифінгу в Міноборони старший лейтенант юстиції Генштабу Збройних сил України Інна Заворотько, повідомляє Укрінформ.

“Найвищі звання в Збройних силах, які обіймають жінки, - це полковник. Наразі 70 жінок обіймають ці посади та одна жінка посаду капітана 1-го рангу”, - повідомила Заворотько.

За її словами, наразі в Збройних силах України проходять військову службу понад 24 тисячі жінок-військовослужбовців, з них на посадах офіцерів - понад 3 тис., сержантів та солдатів-курсантів - понад 21 тис.

Заворотько додала, що з метою збільшення представництва жінок у Збройних силах України були внесені зміни до переліків посад рядового, сержантського і старшинського складу та військових посад офіцерського складу. Наразі для жінок стали доступними близько 100 спеціальностей рядового, сержантського і старшинського складу, у т.ч. і “бойові”, це - водій, гранатометник, заступник командира розвідувальної групи, командир бойової машини піхоти, кулеметник, снайпер тощо.

Водночас представник Генштабу поінформувала, що військовослужбовці-жінки можуть призначатися не на всі посади, зокрема, це стосується робіт, які пов'язані з використанням вибухових, отруйних речовин, водолазними роботами, роботами, пов'язаними із безпосереднім гасінням пожеж. Крім того, жінок не призначають на посади на підводних човнах та надводних кораблях, крім посад медичного та морально-психологічного забезпечення.

За словами Заворотько, від загальної кількості військовослужбовців в Збройних силах жінки складають 22,4%. При цьому вона зазначила, що суто жіночих професій у Збройних силах немає.

У 2017 році було взято на контракт понад 3 тисячі жінок, резюмувала Заворотько.

Схожі новини