Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українці надихнули світ: "Газпрому" не вдалося виставити Україну як ненадійного партнера, - Держдеп США

  • 08.03.2018, 09:50
  • 835

Офіційний представник Державного департаменту США Гізер Нойєрт заявила, що спроба "Газпрому" виставити Україну і НАК "Нафтогаз" як ненадійних партнерів провалилася.

Про це у Twitter написала речниця Державного департаменту США Хізер Нойєрт.

"Українці надихнули світ, об’єднавшись для зменшення споживання газу на 14% минулого тижня, щоб забезпечити надійне постачання газу європейським споживачам. "Газпрому" не вдалося виставити Україну і "Нафтогаз" як ненадійних транзитних партнерів", - підкреслила Нойєрт.

Нагадаємо, "Газпром" після рішення Стокгольмського арбітражу не в свою користь заявив про ініціювання розірвання контрактів на постачання і транзит газу з НАК "Нафтогаз України".

У зв'язку з цим "Нафтогаз" закликав українців знизити температуру в приміщеннях на 1-2 градуси для економії споживання газу. Україні вдалося скоротити споживання газу на 25 млн куб. м, або на 14%.

28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу" за позовом до "Газпрому". "Нафтогаз" домігся компенсації в сумі 4,63 млрд дол. за недопостачання "Газпромом" узгоджених обсягів газу для транзиту. Також "Газпром" має сплатити 2,56 млрд дол. на користь "Нафтогазу". За заборгованість будуть нараховувати відсотки - 526 тис. дол. на день, починаючи з 1 березня.

Схожі новини