Передплата 2024 «Добра кухня»

“У другій тур президентських виборів вийдуть Порошенко і Тимошенко. Тимошенко програє», - Тарас Кузьо

Політолог радить Вакарчуку почекати до 2024 року

Британський та канадський політолог українського походження Тарас Кузьо в інтерв'ю газеті “Високий Замок” передбачає, що у другому турі наступних президентських виборів вийдуть Тимошенко і Порошенко. І виграє Порошенко.

“Тимошенко не виграє. Таких політиків або дуже люблять, або ненавидять. Немає посередині. Ті, що посередині,будуть схильні голосувати за Порошенка”, - вважає Тарас Кузьо.

Саме тому, на думку політолога, Тимошенко є найбільш зручним спаринг-партнером Порошенка у другому турі наступних виборів.

Щодо шансів інших потенційних кандидатів у президенти, то він вважає, що ніхто не зможе так наростити свій рейтинг, аби потрапити до другого туру.

“Сумніваюся, що Вакарчук вийде у другий тур. Хоча він найменш зручний для Порошенка. Але, є питання, хто буде фінансувати Вакарчука? На виборчу компанію потрібні великі гроші. Бізнес готовий фінансувати політика лише у тому випадку, якщо впевнений, що зможе його контролювати”, - каже Тарас Кузьо.

Великий мінус Вакарчука, за словами політолога, що він не має жодного політичного та управлінського досвіду, а його потенційний електорат замалий. “Якби я був другом чи радником Святослава Вакарчука, то сказав би почекати до 2024-го. Це будуть перші пострадянські вибори, - каже Т. Кузьо.

“Президентські шанси міського голови Львова Андрія Садового,порівняно з Вакарчуком, кращі. Він має політичний досвід. Але його проблема, що львівський, не має всеукраїнського рівня. Не знаю, як за

нього голосуватиме центр України чи навіть як голосуватимуть волиняни чи Закарпаття. Там до галичан є певне упередження”.

Недолік Анатолія Гриценка, на думку політолога, у тому, що зовсім не має харизми. “Крім того, у нього також не бездоганне минуле. Був міністром оборони, зокрема під час прем'єрства Януковича. У цей час майно армії чи не найбільше розкрадалося”, - каже в інтерв'ю “Високому Замку”Тарас Кузьо.

Повністю інтерв’ю Тараса Кузя читайте у номері «Високого Замку» за середу, 7 березня, або на нашому сайті згодом.

Схожі новини