Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Великій Британії отруїли колишнього російського шпигуна

Сєрґєй Скріпаль перебуває у шпиталі. Стан критичний

Екс-офіцер російської розвідки, засуджений за шпигунство на користь Великої Британії, перебуває у шпиталі у критичному стані. Найімовірніше, чоловіка отруїли невідомою речовиною, - інформує ВВС.

Серґєй Скріпаль отримав притулок у Великій Британії після «обміну шпигунами» між СЩА та Росією в 2010 році. У неділю, 4 березня, поліція поінформувала про поважний інцидент, який трапився у торговому центрі Maltings в Селісбері (Південна Англія). Знайдено там чоловіка і жінку у важкому стані. Потерпілим виявився 66-річний Скріпаль.

Він і 30-літня жінка потрапили до шпиталю.

Один зі свідків розповідає, що потерпілі виглядали так, ніби вжили «щось дуже сильне». Поліція каже, що пара не мала фізичних ушкоджень, але обидвоє втратили свідомість.

Поліція оглянула помешкання потерпілого, сподіваючись знайти там отруту.

Фото ВВС
Фото ВВС

Сєрґєй Скріпаль є відставним російським полковником військової розвідки, якого 2006 року засудили на 13 років за шпигунство на користь Великої Британії. ВВС наголошує, що в Росії його звинуватили у передачі таємної інформації спецслужбам Великої Британії Мі16, ідентифікації російських шпигунів у її структурах. Росіяни стверджували, що Скріпаль отримав 100 тис доларів за співпрацю з британцями від 90-х років.

Відтак його обміняли на затриманих Москвою американських шпигунів. Він постійно проживав у Великій Британії.

Схожі новини