Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Прикордонники розсекретили бізнес бойовиків, які збувають російську контрабанду

  • 04.03.2018, 15:18
  • 527

Правоохоронці Донецько-Луганського управління викрили зловмисників, які перевозили через КПВВ «Оленівка» тютюновий товар, попередньо намагаючись дати хабар прикордонникам.

Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби.

Як зазначається, оперативники отримали інформацію, що це не просто «одноразова акція», а налагоджений бізнес між тимчасово окупованою та вільною від незаконних збройних формувань Україною. Продаж тютюнових виробів здійснюється в магазині безмитної торгівлі Duty free, який розташований між КПВВ «Оленівка» (контрольований НЗФ) і нульовим блокпостом так званої «ДНР».

У відомстві наголошують, що цей магазин розміщений на тимчасово непідконтрольній українській владі території України і діє незаконно. «Хоча, цікаво те, що торгують сепаратисти цигарками з Росії, це добре видно по зазначеній країні-виробнику на упаковці. А отже, це ніщо інше як контрабанда, завезена з РФ», – зазначили у відомстві.

Як зазначається, продаж тютюнових виробів здійснюється від одного блоку (10 пачок) на одну людину. Завезення сигарет в магазин безмитної торгівлі відбувається кілька разів на місяць. «Отже, деякі громадяни, які бажають провезти сигарети через КПВВ, не просто намагаються налагодити свій маленький нелегальний бізнес, а й сприяють бізнесу окупанта, який безпосередньо пов'язаний зі збутом тютюнових виробів країни-агресора», – резюмували в Держприкордонслужбі.

Схожі новини