Передплата 2024 «Добра кухня»

"Без криків!" Путін висунув Трампу вимогу

  • 03.03.2018, 12:17
  • 895

Президент РФ Володимир Путін зажадав від США надати документи про "російське втручання" у вибори президента.

Така заява пролунала під час інтерв'ю NBC News, передає "Лента.ру".

Так, глава Росії наполягає на тому, що США слід направити офіційний запит.

"Я повинен спочатку подивитися, що вони зробили, дайте нам ці матеріали, надайте нам інформацію. При всій повазі до вас особисто, при всій повазі до Конгресу, добре освічені люди повинні розуміти, що ми в Росії не можемо переслідувати того, хто не порушував російське законодавство. Дайте нам офіційний запит по офіційних каналах, а не через пресу з криками в конгресі США", - сказав він.

Як повідомляв "Обозреватель", Вашингтон неодноразово звинувачував Москву в спробі вплинути на вибори американського президента в 2016 році. За даними спецслужб США, російська розвідка використовувала хакерські угрупування для злому серверів Демократичної партії. Росія відкидає звинувачення в причетності до зломів.

16 лютого поточного року в рамках розслідування справи про втручання РФ у вибори президента США 2016 року 13-ти росіянам висунули звинувачення.

Пізніше президент США Дональд Трамп повністю визнав, що Росія фактично втручалася і впливала на вибори в 2016 році.

Один з найбільш важливих фігурантів - пов'язаний з Україною. Екс-глава передвиборного штабу президента США Дональда Трампа, колишній політтехнолог Партії регіонів Пол Манафорт уже здався ФБР.

Пізніше Манафорту висунули офіційні звинувачення по 12 пунктах. Зокрема йому інкримінується відмивання грошей, несплата податків за роботу по лобіюванню інтересів "Партії регіонів" екс-президента України Віктора Януковича .

При цьому західні ЗМІ з'ясували, що він, швидше за все, підштовхував Віктора Януковича і тодішнє українське уряд до відмови від підписання угоди про асоціацію Україна - ЄС у 2013 році.

Схожі новини