Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Міносвіти оголосили про вимушені канікули до 12 березня через економію газу

  • 02.03.2018, 18:39
  • 1 445

Міністерство освіти і науки України рекомендувало всім закладам вищої освіти, професійно-технічної освіти, загальноосвітнім школам та дошкільним закладам призупинити роботу з 2 до 7 березня включно. 

Це рішення було прийнято на основі протоколу Кризового комітету при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості щодо настання кризової ситуації рівня надзвичайної ситуації у період з 2 березня до 6 березня.

"Звертаємо вашу увагу, що безпосереднє рішення про призупинення роботи закладів вищої освіти приймає сам заклад у межах власної автономії. Відповідні рішення також мають прийняти й органи місцевого самоврядування, до сфери управління яких належать інші заклади освіти", - заявили у МОН.

У міністерстві додали, що рекомендували продовжити вимушені канікули ще на один день, щоб забезпечити належні умови для навчання. "У випадку виходу учнів та студентів 7-го числа на навчання, вони змушені будуть перебувати в недостатньо прогрітих приміщеннях", - пояснили у відомстві.

У зв’язку з тим, що 8-ме та 9-те березня вважаються святковими та вихідними, діти та студенти вийдуть на навчання аж 12 березня.

Нагадаємо, що міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик повідомив 2 березня, що дитячим садкам, школам і вищим навчальних закладам по всій Україні рекомендували призупинити роботу для економії споживання газу.

Міненерговугілля ввело тимчасове обмеження споживання газу через дисбаланс в 15-20 млн куб. м на добу.

Схожі новини