Передплата 2024 «Добра кухня»

У МОЗ вимагають пояснити перебування тітушки Крисіна у дитячому відділені Інституту серця

  • 28.02.2018, 11:10
  • 793

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун закликала керівництво Інституту серця у Києві пояснити, що робить у дитячому відділенні Інституту Юрій Крисін, який є фігурантом справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія.

Про це Супрун написала у Facebook.

"Те, що у дитячому відділенні вроджених вад серця в Інституті серця серед дітей, які там лікуються, перебуває дорослий (!) неодноразово судимий і обвинувачуваний за організацію вбивства (!!!) чоловік Юрій Крисін – неприйнятно", – написала вона.

МОЗ України звернулося до директора ДУ "Інститут серця МОЗ України" Бориса Тодурова з проханням надати пояснення, чи відповідає дійсності інформація, що в дитячому відділенні Інституту Серця перебуває дорослий пацієнт, неодноразово засуджений і обвинувачений в багатьох насильницьких злочинах, включно з убивством", – йдеться у заяві МОЗ.

"Якщо інформація підтвердиться, лікарі Інституту серця повинні встановити, чи стан пацієнта дійсно потребував госпіталізації, чи, навпаки, стан його здоров’я дозволяє брати участь у судових засіданнях", – наголосили в міністерстві.

Нагадаємо, 26 лютого активісти та учасники руху “Небайдужі” прийшли у дитяче відділення Інституту серця у Києві, де, як з’ясувалось, перебуває учасник озброєного нападу на журналіста В’ячеслава Веремія – Юрій Крисін. Там вони облили його зеленкою.

Крисін є фігурантом справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія, яке сталось у період Євромайдану, в ніч на 19 лютого 2014 року поруч із Софійською площею в Києві.

Схожі новини