Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Через сильні морози на Львівщині стрімко подорожчав “борщовий набір”

  • 27.02.2018, 14:53
  • 956

Після суттєвого похолодання на ринках Західної України суттєво скоротилась пропозиція “борщового набору”, а ціни, відповідно, пішли в гору ще швидше.

Про це повідомляють фахівці порталу “Інфо-Шувар”, за результатами власного щоденного моніторингу цін на найбільших гуртових майданчиках країни.

Згідно даних “Інфо-Шувар”, найбільш значне подорожчання було зафіксовано по картоплі, яка за останніх кілька днів на майданчику ОРСП “Шувар”, найбільшого гуртового ринку Західної України подорожчала більш, ніж на 40 відсотків. Станом на 27 лютого 2018 року, середня ціна на картоплю на ОРСП “Шувар” вже становить 5 грн/кг.

Далі в рейтингу подорожчання слід відзначити білоголову капусту, яка від початку тижня зросла в ціні майже на 22 відсотки і зараз пропонується в межах 5-6 грн/кг. На 18 відсотків подорожчала також і морква до цінової відмітки 5-8 грн/кг.

До позначки 4-5 грн/кг , тобто майже на 13 відсотків, подорожчала від початку тижня цибуля.

Найменший відсоток подорожчання з-поміж “борщового набору” було зафіксовано по буряку, який від початку тижня зріс в ціні на 8 відсотків і зараз коштує 5-9 грн/кг. Проте, слід зазначити, що буряк, станом на сьогодні, залишається найдорожчою позицією в українському “борщовому наборі”.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень