Передплата 2024 ВЗ

Головний тренер збірної України з біатлону пояснив провал на Олімпіаді-2018

  • 26.02.2018, 17:23
  • 913

Головний тренер жіночої збірної України з біатлону Урош Велепець прокоментував провал українок на Олімпіаді в Пхенчхані.

Причинами невдалого виступу українських біатлоністок Велепець, передовсім, вважає у недостатній кількості тренувань, передає Апостроф.

"Напевно вже всі знають, що команда перехворіла перед Олімпіадою. Тільки в Пхенчхані дівчата приступили до тренувань. Ми пропустили дуже важливий цикл підготовки. Коли треба було тренуватися - ми хворіли, а коли треба було відпочивати, ми почали тренуватися. Просто не вистачило часу всіх дівчат підвести до піку форми.

Ви бачили, як Юля Джима і Іра Варвинець під кінець Олімпіади в естафетах показували нормальну швидкість. За Валю і Віту Семеренко це питання до Григорія Шамрая, тому що я методику для них готував тільки до укочування, а далі вони працювали з ним

Настя Меркушина показала свій звичайний рівень на Олімпіаді, ходом ще не додала, але там в першу чергу підвела стрільба. Що стосується Олени Підгрушної, вона спочатку їхала як запасна, а після 12 днів тренувань в Пхенчхані, показала, що ще не витримує ходом на дистанції, тому ми її не поставили на естафету", - сказав Велепец.

"Під час збору в Казахстані дівчата перебували у хворобливому стані. А при мінус 27 градусів легше було відпочивати, ніж якби там була гарна погода і тебе тягнуло на тренування. Чехи були теж в Казахстані, і на Олімпіаді взяли медалі. Тому я не вважаю , що цей збір був помилкою. Просто не пощастило з температурами", - також сказав тренер української збірної.

Нагадаємо, на Олімпіаді-2018 українським біатлоністкам не вдалося завоювати медалі.

Схожі новини