Передплата 2024 «Добра кухня»

У МЗС пояснили чому Білорусь не може брати участі у миротворчій місії на Донбасі

  • 20.02.2018, 11:45
  • 932

Білорусь є членом Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), тому не може брати участь у миротворчій місії ООН на Донбасі.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, повідомляє 5 канал.

За її словами, Білорусь входить до країн так званого "Ташкентського договору".

"Наскільки я знаю, Білорусь не вийшла з ОДКБ і є членом цієї організації. А якщо ми виключаємо НАТО, то дуже логічно, щоб ми не говорили, що країни ОДКБ теж брали участь у місії", - прокоментувала Зеркаль.

Вона також додала, що під час перемовин щодо миротворців ООН на сході варто враховувати, що самопроголошені "ДНР" і "ЛНР" не є сторонами переговорів, а Росії необхідно довести, що "грати за їх правилами ніхто не буде".

Також нагадаємо, раніше білоруський міністр оборони Андрій Равков заявив, що Білорусь може направити своїх миротворців на Донбас за згодою Радбезу ООН. А от учасники переговорів щодо миротворчої місії ООН на сході переконані, що "блакитні шоломи" мають представляти абсолютно нейтральні держави.

Довідкка: Організація договору з колективної безпеки (ОДКБ, "Ташкентський договір") - військово-політична міжнародна організація, до складу якої увійшли Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан. Об'єднання має на меті протистояти регіональним викликам і загрозам військово-політичного та військово-стратегічного характеру.

Схожі новини