Передплата 2024 «Добра кухня»

"Віктор Орбан схожий на диктатора", - глава МЗС Люксембурґу

  • 19.02.2018, 23:10
  • 1 183

«Угорщина рухається до моделі країни, у якій не поважають людську особистість»

Очільник зовнішньополітичного відомства Люксембурґу Жан Ассельборн порівняв прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з диктаторами і закликав до застосування щодо цієї країни процедури з 7 статті Угоди про Європейський Союз. Про це пише Wprost з посиланням на Tagesspiegel.

Оцінка Жана Ассельборна стосувалася промови Віктора Орбана минулої неділі, у якій він підпив підсумки 2017 року, здебільшого, діяльності власної партії Fides. Там він, зокрема, пригрозив неурядовим організаціям, які допомагають біженцям. «Народу відкрилася істина. Захід загине, а тим часом Європа навіть не зауважить, що її захопили», - сказав Орбан.

«Така позиція пасує диктаторові, для якого найважливіше – утримати владу, а не політична порядність, - прокоментував Ассельборн. На його думку, упереджене ставлення до ісламу, яке презентує Орбан. Порушує засади релігійної свободи, зафіксованої в Унійних документах. «Угорщина рухається до моделі країни, у якій не поважають людську особистість».

На думку очільника люксембурзького МЗС, Європейський Союз мусить застосувати проти Угорщини процедуру, виписану у статті 7 Хартії ЄС. Європа має виступити і сказати своє слово обурення, А комісар з прав людини при ООН зобов’язаний винести «угорське питання» на розгляд на засідання Ради з прав людини ООН.

Схожі новини