Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чемпіон Олімпіади в Пхенчхані загорнув росіянина - бронзового призера в український стяг

Олександр Абраменко та Ілля Буров обнялися на п'єдесталі пошани

Олександр Абраменко — український фрістайліст, який доволі несподівано подолав китайських суперників в акробатиці і приніс олімпійській збірній України перше «золото» у Пхеньчхані, на п'єдесталі пошани обнявся з російським спортсменом Іллєю Боровим, який завоював бронзу.

При цьому Абраменко обгорнув Бурова українським прапором.

Фото образу ж набуло неабиякої популярності в Instagram.

Президент України Петро Порошенко привітав Олександра Абраменка з визначним здобутком. «Україна пишається твоєю перемогою!», — написав очільник країни на своїй сторінці у Facebook.

Сам чемпіон також прокоментував свою перемогу. "Я виклався на повну. Я показав усе, що вмів. Посів перше місце – не можу в це повірити, настільки круте відчуття, це просто неймовірно", - заявив Олександр Абраменко. "У нашому виді спорту дуже важлива удача, щоб все збіглося в потрібний момент. Але й майстерність ніхто не відміняв. Просто цю майстерність потрібно показати в потрібний момент, в потрібний час. В твій підхід зробити найкращий стрибок, який тільки можеш. Я йшов на фінальний стрибок і думав – хоч би це був той момент, коли я зроблю свій кращий стрибок. Так і вийшло, я його зробив", - зізнався чемпіон Олімпійських ігор.

Схожі новини