Передплата 2024 ВЗ

Люди у ​​Флориді вимагали заборони на вільне володіння зброєю 

  • 18.02.2018, 09:37
  • 655

У суботу, 17 лютого, у Форт-Лодердейлі, штат Флорида, кількасот людей, зокрема учнів школи Марджорі Стоунмен Даглас, де недавно внаслідок стрілянини загинули 17 людей, вийшли на протест проти вільного володіння зброєю.

Про це повідомляє CNN.

Протестувальники також вимагали вигнати законодавців, які беруть гроші від Національної стрілецької асоціації США.

"Ми не розуміємо, чому купити автоматичну або напівавтоматичну зброю має бути простіше, ніж спланувати зустріч із друзями на вихідні", - сказала старшокласниця Емма Гонзалес, виступаючи на мітингу. Під час стрілянини в школі вона ховалася в одному з класів.

Під час своєї емоційної промови вона розплакалася. "Як учні ми знаємо: якщо ти не вчишся, ти провалишся. І якщо в таких випадках продовжувати нічого не робити, то люди будуть гинути", - заявила Емма.

Президент США Дональд Трамп наголошує на психічному розладі флоридского стрілка. Багато виборців вважають Другу поправку, яка з XVIII століття гарантує американцям право на носіння зброї, основою демократії в США.

14 лютого 19-річний Ніколас Круз, колишній учень школи в Паркленді - передмісті Форт-Лодердейла (поруч із Майамі), розстріляв 17 осіб.

17 лютого, Трамп та його дружина Меланія зустрілися у шпиталі з постраждалими.

Схожі новини