Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові на хабарі затримали керівника та юриста проектної організації

  • 17.02.2018, 17:56
  • 797

За ці гроші вони обіцяли домовитись з чиновниками мерії про дозвіл на будівництво.

У Львові слідчі Франківського ВП спільно та Львівської місцевої прокуратури №3 під оперативним супроводом обласного Управління захисту економіки затримали керівника та юриста проектної організації на хабарі в сумі 25 тис. доларів США. За ці гроші затримані обіцяли домовитись із чиновниками управління архітектури львівської мерії про видачу містобудівних умов та обмежень на будівництво житлового будинку у Львові. Про це 17 лютого у Facebook повідомила прес-секретарка генпрокурора України Лариса Сарган.

Як випливає з повідомлення речниці генпрокурора, вказані особи вимагали та отримали хабар у розмірі 25 тис. доларів. За ці гроші вони обіцяли домовитись зі службовими особами ЛМР, а саме директором управління архітектури про погодження містобудівних умов та обмежень щодо об’єкту будівництва багатоквартирного житлового будинку по вул. Господарській 21 у Львові.

Справу кваліфікували за ч.3 ст. 368 (одержання хабара) ККУ. За таке правопорушення передбачене позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Натомість згаданий Ларисою Сарган керівник управління архітектури ЛМР, коментуючи цю інформацію, сказав ZAXID.NET, що нічого не чув про пліни будівництва на вул. Господарській, 21 у Львові.

«Містобудівні документи по такій адресі в мерії не готували. До нас за такою адресою ніхто не звертався. Ми жодних дозволів не видавали. Навіть не вели переговорів. Такі рішення не приймає головний архітектор, а виконавчий комітет. Головний архітектор може готувати документи, а не погоджувати. Це – точно провокаційна річ, те, що сьогодні з'явилось», – процитували Юліана Чаплінського у прес-службі ЛМР.

Додамо, що на Google-карті видно, що на вул. Господарській, 21 розташований приватний будинок.

Схожі новини