Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Мюнхені зірвалася зустріч "нормандської четвірки"

  • 16.02.2018, 18:56
  • 731

Запланована на вечір п'ятниці, 16 лютого, зустріч високопоставлених представників "нормандської четвірки" в рамках Мюнхенської конференції з безпеки не відбулася через запізнення німецької делегації.

"Шкода, що німецька делегація не встигає повернутися в Мюнхен до 18.00, коли була запланована зустріч "нормандської четвірки". Домовлятимемося про новий час", - повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в своєму Twitter.

У кулуарах Мюнхенської конференції він додав, що зустріч відбудеться в п'ятницю ввечері або в суботу. За його словами, в даний час ведуться консультації, передає Інтерфакс-Україна.

У свою чергу джерело в російській делегації заявило Інтерфаксу, що домовленість про проведення зустрічі "нормандської четвірки" ще не досягнута.

Нагадаємо, що раніше голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер анонсував зустріч "нормандської четвірки" на полях конференції. Обговорення ситуації на Донбасі пройде на рівні очільників МЗС. Францію на зустрічі представлятиме політичний директор МЗС.

"Нормандська четвірка" або "нормандський формат" - дипломатична група високопоставлених представників чотирьох країн (України, Німеччини, Франції та Росії). Її метою є стабілізація ситуації на Донбасі і виконання Мінських угод. Зустрічі проводяться як на рівні очільників МЗС, так і на рівні глав держав.

Схожі новини