Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Майкл Джексон сплагіатив Billie  Jean?

"Він неодноразово крав чужі твори", - Джеффрі Філіпс

Колишній чоловік сестри Майкла Джексона твердить, що один з найпопулярніших творів короля поп-музики Billie Jean є плагіатом з пісні Ghetto life Ріка Джеймса.

Майкл Джексон - беззаперечний король поп-музики. У 80-х і 90-х роках його твори вчинили фурор на ринку популярної музики. Загалом митець продав понад 750 мільйонів копій компакт-дисків по всьому світу. За оцінками Форбс, на момент смерті статки Джексона оцінювали у понад півмільярда доларів. Зараз вони перевищують 2 мільярди 105 мільйонів мільйонів доларів.

Однак недавно колишній чоловік сестри поп-короля Ла Тойї Джексон – Джеффрі Філіпс, - кинув тінь на репутацію кумира. Він заявив, що одна з найпопулярніших пісень Майкла Billie Jean є банальним плагіатом твору Ghetto life Ріка Джеймса.

Філіпс сказав Party Six, що Джеймс розповів йому про випадок, коли Джексон прийшов до його до студії, аби подивитися, як він працює. «Через деякий час альбом Thriller з'явився на ринку. Джеймс відтоді знав, що його пісню вкрали, але коли він сказав це Джексону, той тільки посміхнувся…», - сказав колишній чоловік сестри Джексона.

Квінсі Джонс, продюсер легендарного альбому Thriller, дійшов схожих висновків. Володар 28 нагород Ґреммі вважає, що Джексон часто крав пісні інших авторів. На думку продюсера, Billie Jean також дуже схожа на відому пісню Донни Саммер State of Independence.


Схожі новини