Передплата 2024 «Добра кухня»

Львів обрали першою молодіжною столицею України

  • 16.02.2018, 18:38
  • 770

Журі обирало серед 10 українських міст.

Львів переміг у конкурсі «Молодіжна столиця України». Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко. Таке звання місто отримало на рік.

Загалом на конкурс було подано понад 50 заявок. До фіналу дійшло 10 міст: Вінниця, Дніпро, Івано-Франківськ, Кам’янець-Подільський, Кременчук, Луцьк, Львів, Рівне, Тернопіль та Харків. 16 лютого у Києві відбулось відкрите засідання наглядової ради конкурсу, яка й обрала переможця.

«Сьогодні були фінальні презентації, на якій Львів набрав найбільшу кількість голосів від комісії, до якої входять представники міністерств та різних міжнародних інституцій. Цей статус дається на рік, тож протягом року у Львові буде проведено ряд різних заходів та проектів. Мова йде про кілька міжнародних конференцій, конгресів і форумів, які стосуватимуться молодіжної політики», - розповів ZAXID.NET Андрій Москаленко.

Міста оцінювали за рівнем участі молоді у суспільно-політичному житті, їхнею зайнятістю та працевлаштуванням, підприємництвом, соціальною інклюзивністю та освітою, а також присутністю молодіжної культури та творчості.

Як пояснив Андрій Москаленко, львівську заявку на цей конкурс готувала велика команда людей, в тому числі з управління сім'ї, молоді та спорту ЛМР та Інституту міста, а також громадських організацій.

Цього року молодіжну столицю в Україні обирають вперше. Ініціаторами конкурсу є Міністерство молоді та спорту, Український інститут міжнародної політики та Національна молодіжна рада України. Його метою є активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді в містах України.

Схожі новини