Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Прем’єр Австралії заборонив секс у Кабінеті Міністрів

Віце-прем’єр Барнабі Джойс пішов у відставку через романтичний зв’язок з молодою працівницею апарату

Прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл офіційно заборонив будь-які сексуальні стосунки між членами свого уряду і працівниками апарату Кабінету Міністрів. Це стало наслідком скандалу, у якому головна роль припала одному із віце-прем’єрів – Барнабі Джойсу. Джойс влаштував на роботу у Кабмін свою коханку, від якої тепер чекає дитину.

Через розголос заступник глави уряду змушений був піти зі своєї посади, переконуючи суспільство, що шеф нічого не знав про його роман з молодою працівницею апарату.

На прес-конференції Тернбулл, у свою чергу, відмежувався від скомпрометованого політика, - повідомляє The Australian.

- Вважаю, що всі ми усвідомлюємо усі наслідки того, що сталося, - заявив прем’єр. – Справжньою проблемою є тут величезний біль і приниження, яких Барнабі завдав своїй дружині та дочці, та й зрештою – новій партнерці, - своєю поведінкою. Він припустився шокуючої помилки, оцінюючи ситуацію… Він піде з посади, і я його до цього дуже заохочую».

«Він (Барнабі «ВЗ») потребує цієї відстаки, потребує часу на переосмислення того, що трапилося, - продовжив Тернбулл. - Часу, аби відшукати пробачення і порозуміння, мусить також створити сім’ю з новою партнеркою та їхнім дитям, яке народиться в квітні».

Прем’єр пообіцяв також найближчим часом переглянути міністерський кодекс поведінки, значною мірою посиливши і конкретизувавши цей документ.

Схожі новини