Передплата 2024 ВЗ

Хода драконів, чайні церемонії, рекордний ієрогліф...

У місті Лева зустрінуть рік Жовтого собаки

Із 15 по 18 лютого у Львові відбудеться святкування... китайського нового року. Рік Жовтого собаки вступить у свої права у п’ятницю, 16 лютого, о 17.13 годині - за київським часом, або о 23.13 - за пекінським. Традиційний організатор святкувань у Львові — громадська організація “Культурно-дослідницький центр України та Китаю “Ланьхва”.

На площі Ринок працюватиме китайський ярмарок. На площі біля Опери встановлять символ китайського нового року, Жовтого собаку, а також велетенську скульптуру ієрогліфа (її занесуть до Книги рекордів України). А ще свято можна буде зустріти у кількох нічних клубах. Про це повідомив голова правління «Культурно-дослідницького центру України та Китаю «Ланьхва» Юрій Котик. “У Китаї це свято називається Святом весни, - наголошує пан Юрій. - Цього року вперше збіглися два свята - Стрітення, коли зустрічається зима із весною, та китайське Свято весни”.

На сцені на площі Ринок будуть китайське караоке, виступи артистів, dj-сети, виступи майстрів кунг-фу. Уже традиційно китайський новий рік зустрінуть лазерним шоу, святковою ходою драконів і прямими телевключеннями з Піднебесної. У небо запустять червоні ліхтарики. У період святкувань вперше відбудуться чайні церемонії та дегустації автентичного китайського чаю.

Катерина Клименко

Схожі новини